به گزارش سافت گذر، محققان دانشگاه استنفورد پروژه جدیدی راهاندازی کردهاند که با استفاده از دوربینهای تشخیص عمق و تکنولوژی ردیابی چشم، میتوانند برخی مشکلات بینایی را حل کنند.
این
تکنولوژی که Autofocals نام دارد، کاری میکند که افرادی که عینک را پوشیدهاند همیشه در حالت تمرکز روی اشیا باشند. در واقع این کار از طریق تغییر عمق فوکوس بر سوژههای در حال تماشا انجام میشود.
گوردون وتزسین، استادیار دانشکده مهندسی برق دانشگاه استنفورد میگوید:«« استفاده از عینک مطالعه مشکلساز است زیرا باید آنها را همیشه همراه خود داشته باشید و روی چشمان بگذارید و بردارید تا بتوانید اشیای دور و نزدیک را ببینید. اگرچه این فرآیند برای مطالعه کاربردی است ولی به درد رانندگی نمیخورد. عینکهای دو کانونی و تک دیدی تنها دو چیز از فواصل مختلف را نشان میدهند. ضمن اینکه برای انجام این کار نیاز است تا برای مشاهده اشیا در حال حرکت کاربران همواره سر خود را جابهجا کنند که در بسیاری از مواقع واقعاً کارایی خاصی ندارد زیرا زمان از دست میرود»».
این عینکهای الکترونیکی مکانیسم فوکوس خودکار چشمان انسانها را تقلید میکنند بنابراین همانطور که چشمان سالم به شما اجازه میدهند به اشیا نگاه و در مواقع لازم روی آنها تمرکز کنید، این دستگاهها هم همان کار را میکنند. این عینکها با استفاده از سنسور ردیابی چشم با تشخیص چیزهایی که افراد در حال تماشا کردن هستند، میتوانند مطمئن شوند که آیا کاربران روی آن تمرکز کردهاند یا خیر. اگرچه تیم تحقیقاتی سنسور ردیابی چشم را تولید نکرد ولی نرمافزار مربوط برای این کار را خودش ساخت.
وتزسین ادامه میدهد:«« در مطالعهای که انجام شد، مشاهده کردیم که در مقایسه با سایر روشها، Autofocals زاویه دید بهتری برای کاربران به وجود میآورد. به علاوه، این شیوه عملکرد بصری را بهبود میبخشد که همین سبب شده افراد آن را بسیار کارآمد بدانند»».
از آن جایی که تقریباً 1.2 میلیارد نفر در کره زمین از بیماری پیرچشمی (ناتوانی در تمرکز روی اشیا نزدیک) رنج میبرند، این اختراع میتواند شرایط را کاملاً تغییر دهد.
در پایان اشاره کنیم که مقاله مربوط به این پروژه در ژورنال Science Advances به چاپ رسیده است.
منبع: digitaltrends.com